В Україні відкрилася виставка картин, викрадених з італійського музею

У музеї Ханенків у Києві презентували 17 картин з колекції міського музею Кастельвеккьо (Італія), які знайшли українські прикордонники, повідомляє "Громадське ТБ".

Полотна були викрадені з музею в листопаді минулого року. До 22 червня вони будуть виставлятися в музеї Ханенків в рамках експозиції "Врятовані скарби Італії", а потім повернуться у Верону.

Президент України Петро Порошенко, який був присутній на відкритті виставки, заявив, що вона стала можливою завдяки співпраці українських правоохоронних органів, прикордонників, працівників військової прокуратури і Генпрокуратури, а також Міністерства культури, повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко також нагадав, що в 2009 році в цьому ж музеї Ханенків італійські карабінери передали Україні артефакти часів Київської Русі, які контрабандним шляхом потрапили в Італію.

Мер Верони заявив, що на знак подяки тепер всі українські громадяни зможуть відвідувати музеї Верони безкоштовно. 

6 травня в Одеській області при підготовці до переправи на територію Молдови українські прикордонники затримали 17 картин, викрадених 11 листопада 2015 року з Міського музею Кастельвеккьо в італійській Вероні. 7 травня була проведена мистецька експертиза, яка підтвердила, що ці картини – оригінали.

14.06.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *