У Києві покажуть виставку Олексія Іванюка Forest Forever

Київська галерея Triptych: Global Arts Workshop 10 жовтня представляє нову серію живописних полотен Олексія Іванюка Forest Forever.

Серед численних природних ландшафтів ліс – чи не найзагадковіший топос. Будучи цілком реальним, він водночас є таємничим, навіть містичним простором де співіснують і взаємодіють боги і смертні, люди і демони, реальне та іреальне.

Ліси надзвичайно розмаїті, вони апелюють до усіх людських почуттів, бо  ж різняться своїм кольором і формою, звуками і запахом, чарують то ясними то похмурими тонами.

Цікаво, що роль людини є тимчасовою, натомість ліс є – субстанція вічна і безкінечна, а ми лиш гості, випадкові свідки. Ми поглинаємо цей світ, а світ натомість поглинає нас…І наше існування тут і зараз є лише миттєвим спалахом, випадковим, а можливо й хибним.

Мистецтво в даному варіанті виступає як концентрат певної субстанції, фіксатор проблематики суспільства де світ – це ліс, а ми загроза, і відповідь тут криється у пошуку самоідентифікації у взаємодії історичної пам’яті  та сьогодення.

Гармонія можлива- просто вона губиться в сучасному світі, де усамітнення з природою це привілей. Та лише там, де небо межує з горизонтом – глядач почувається собою. А значить вільним і щасливим.

13.10.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *