"Цукрова демократія у Києві"

22 вересня Брендан Джеймісон та Марк Ревелз з Ірландії створять у Києві інтерактивну скульптурну інсталяцію з цукру «Цукрова демократія». Про це повідомлено на сайті Платформи культурних ініціатив «Ізоляція».

«Україна – відомий у всьому світі лідер цукрової промисловості, гігант у сфері сільського господарства, – пояснюють організатори проекту. – Історично саме заможні цукрові магнати, як династія Терещенків, були найактивнішими меценатами, які подарували Україні безліч архітектурних пам’ятників, культурних та освітніх закладів, а також мистецькі колекції, що нині зберігаються у найкращих національних музеях».

«Цукрова демократія» відсилає глядачів до історії української архітектури: у центрі інсталяції розташована модель Будинку вчителя у Києві, виконана з кубиків цукру. Саме ця споруда, на думку митців, уособлює місце, де культура та освіта творять демократію. «Будинок учителя потребує нового імпульсу до відродження, так само як і Україна, і культура та демократичні цінності повинні бути невід’ємною умовою цього процесу», – переконані автори проекту.

Довкола моделі Будинку учителя Брендан Джеймісон та Марк Ревелз розташують інші цукрові споруди, на які їх надихнула творчість Казимира Малевича. Інсталяція переходитиме у сучасний мегаполіс. Починаючи з 22 вересня інсталяцію буде відкрито для всіх відвідувачів, які зможуть збудувати власні конструкції або доповнити вже існуючі, створюючи таким чином гібридну архітектуру.

«У грайливий та невимушений спосіб ця робота оспівує силу колективної співпраці та заохочує всіх глядачів долучитися до її створення, незалежно від віку, статі, культури або національності», – зазначають організатори.

14.09.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *