Реальність і Марево. Макс Вітик

10 листопада о 17:00 у Музеї української діаспори відбудеться відкриття виставки Макса Вітика "Реальність і Марево". 

В основі експозиції —ретроспективна подорож майстернями митця: від Техасу, Арізони, Каїра, Гааги до Києва та Засупоївки. На виставці представлені твори, фотографії та особисті артефакти з окремих періодів життя й творчості, реальності та марева, Макса Вітика. Кожна зала експозиції відтворює атмосферу окремої майстерні художника й послідовно переносить нас світами червоних скель Арізони, фольклору Північного моря та озера Супій, пекучих пустель Єгипту та революційних подій Київського майдану. Роботи Вітика водночас медитативні та сповнені внутрішньої напруги. Вони м’яко занурюють нас у світ підсвідомого, пропонуючи відрефлексовані залишки реальності, часто – філософської і політичної. Виразні кольори й текстури нашаровуються в архаїчні та геологічні сюжети й врешті надають уявному відчуття близькості й тактильності.

Макс Вітик — українсько-американський художник, живописець, у роботі залучає авторські техніки. Абстрактне та фігуративне мистецтво Вітика — динамічне й вітальне, пронизане “пафосом наївних візій” та особливою увагою до взаємодії кольору й текстури. Роботи митця виставлялися в Українському інституті Америки в Нью-Йорку, галереї ArtMarts у Каїрі, Міжнародному музеї мистецтва та науки у Макаллені (США), на ярмарках Scope Art у Базелі, Context Art у Нью-Йорку та Маямі, а також в багатьох галереях та музеях в Україні.

Виставку “Реальність і Марево. Макс Вітик” можна відвідати в Музеї української діаспори з 10 листопада 2023 року до 14 січня 2024 року. Урочисте відкриття – 10 листопада о 17.00. Адреса: м. Київ, вул. Князів Острозьких, 40б. Тел. для довідок: 0442806418.

Немає опису.

09.11.2023


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *