Рани душі та тіла від Сивенького

Днями у Національному музеї Тараса Шевченка відбулася презентація фотовиставки «Рани» американського фотографа українського походження Йосипа Сивенького.

Йосип Сивенький – фотограф, який спеціалізується на репортажній та портретній фотографії. Його роботи були представлені у різних музеях та галереях Швейцарії, Франції та США. Також Йосип працював кореспондентом у країнах Східної Європи і Центральної Азії, в Африці, на Близькому сході та в Північній Америці.

Свій фотодокументальний проект автор присвятив українським солдатам, яких було тяжко поранено під час Євромайдану та АТО. Кожне фото відверто показує страждання від нестерпного болю, незмоги ходити, відсутності частин тіла, залежності від знеболювальних препаратів. Усі фотографії об’єднало дві речі: біль – фізичний чи емоційний – та складне завдання адаптуватися до нового життя після поранення.

Під кожним фото є коментар пораненого з приводу ситуації, яка з ним сталася.

За словами самого автора, цей проект спрямований на те, щоб поінформувати українців про масштабне завдання реінтеграції поранених солдатів та активістів Євромайдану в нормальне життя і поставити до обговорення питання їхнього повноцінного існування.

«Я спілкуюся з військовими, з їхніми родинами. Фотографую тих, хто йде на контакт, хто довіряє мені. Це найважливіше. Ми сприймаємо одне одного як співрозмовника і кожен з нас розуміє, чому я це роблю. Насправді не так важко психологічно й емоційно зробити фотографії, як потім переглядати їх на комп'ютері, обирати з них для загального представлення», – коментує Йосип Сивенький.

14.07.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *