Про поняття "українського ренесансу" представлять виставку

24 січня о 19.00 у галереї «Дукат» в Києві відкриється виставка Дмитра Ерліха «Відродження/версія 1.0», що стане першою частиною з циклу персональних і кураторських проектів, у яких митець досліджує поняття «українського ренесансу» у контексті роздумів про формування та існування паралельної утопічної української реальності.

Звертаючись до сучасного постмодерного дискурсу, який свідчить про неможливість винаходу як такого у світі, де усе вже було винайдено до нас, а автор давно помер, художник пропонує свою концепцію творення, утопічність якої рішуче бореться з фруструючим сучасним світом мистецтва.

 

«Ми не можемо створити нічого нового. Це нездійсненна мрія! Культурна індустрія використовує застарілі ідеї і формули, перероблює і заново використовує свою історичну пам’ять. Новий нарратив на основі застарілого entertainment`а. Усвідомлена копія копій, повторюваних копій, обробка обробленого, відродження відроджень», – описує автор свій проект.

Виставка Дмитра Ерліха – це, певним чином, спроба протистояти викликам, які сьогодення ставить перед художником, вимагаючи від нього унікального і геніального твору мистецтва. Дмитро уникає прямого протистояння, створюючи утопічну реальність, де винайдення поступається примноженню.

Дмитро Ерліх – одеський художник. Народився у 1989 році. Закінчив Одеське художнє училище ім. М. Б. Грекова у 2011 році. Закінчив Міжнародний гуманітарний університет, факультет дизайну у 2013 році. Брав  участь у багатьох групових виставках, учасник кількох групових проектів. Учасник Art Kyiv Contemprorary VII у «Мистецькому Арсеналі», а також Одеської бієнале у 2013 році.

Виставка триватиме з 25 січня до 6 лютого 2017 року.

 

21.01.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *