Найкращі роботи петриківського розпису показали у Києві

Проект «100 безцінних шедеврів «петриківки», зібраних під час етнографічних експедицій першої половини ХХ століття, презентували сьогодні в Києві. У Національному заповіднику «Софія Київська» вперше оприлюднили унікальні акварельні ескізи з фондів, повідомляє asn.in.ua.

На звороті більшості малюнків олівцем написане прізвище Евенбах, що дозволяє припускати, що автором була саме вона.

«Повністю впевненими в тому, що це роботи Евенбах, ми зможемо бути тільки після детального вивчення робіт і мистецтвознавчої експертизи, - пояснює генеральний директор Національного заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська. - Ця знахідка тривалий час лежала у нас в фондах. Замальовки нам дісталися у спадок від Академії архітектури України, яка розташовувалася тут, в «Софії Київській», у Будинку Митрополита».

Свою роботу представляє і сучасний майстер петриківського розпису з села Петриківка Галина Назаренко. Вона показує розпис на стіні у фойє виставкової зали «Хлібня».

«Петриківку переважно малюють жінки, але зараз у сучасному розписі вже є метри чоловіки. Найстаршому художнику, який живе в Петриківці, 95 років. Знаєте, я помітила, що у чоловіків дуже гарно півні виходять, красивіше, ніж у жінок», - говорить Ніна Бурневич, арт-менеджер, що працює з петриківськими художниками.

20.07.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *