Керамічні шедеври студентів представлять у Львові

У галереї Львівської національної академії мистецтв стартує виставка сучасної кераміки «КРОК», яка продемонструє мистецький доробок п’ятьох молодих художниць, студенток 6-го курсу кафедри художньої кераміки ЛНАМ.



Виставка є своєрідним підсумком творчих напрацювань студентів шостого курсу кафедри художньої кераміки та репрезентує творчі пошуки, оригінальні пластичні, технологічні та концептуальні експерименти молодого покоління українських мисткинь в царині сучасної художньої кераміки. Водночас це їх певний КРОК до формування себе як самодостатніх митців. Учасниці виставки Божена Голець, Ксенія Жижій, Анна-Марія Роман, Ліда Федюшко, Мирослава Холявінська вже мають значні творчі доробки та неодноразово долучалися до різних мистецьких проектів в Україні та за кордоном. Кожна з них представить керамічні твори в індивідуальній стилістиці та манері. Водночас експозиція є результатом спільного досвіду, набутого за шість років навчання на кафедрі художньої кераміки Львівської національної академії мистецтв.



Усі твори демонструють широкий спектр можливостей та надзвичайний художній потенціал такого традиційного матеріалу як кераміка, який володіє особливою енергетикою та не втрачає своє актуальності протягом віків. Роботи вирізняються високим професіоналізмом та суголосні європейським художнім тенденціям. Виставка триватиме до 2 квітня 2018 року.

19.03.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *