"Інформаційний живопис" Василя Придатка-Доліна покажуть у Львові

«Імпресії художника експедицій» — таку назву має виставка робіт Василя Придатка-Доліна, що відкриється 31 жовтня о 19:00 у музейно-культурному комплексі «Львіварня».

Художник і вчений Василь Придатко-Долін небезпідставно називає свої картини «інформаційним живописом»: йому доводилося брати участь в експедиції в Арктику і на власні очі побачити землі південноамериканської Патагонії. Незрівнянні образи полярних краєвидів залишили сильний відбиток у творчості митця. Уважний глядач помітить, що його картини — не лише екзотичні ландшафти, але й карпатські пейзажі разом з київськими вулицями — немовбито дихають арктичною свіжістю.

Василь Придатко-Долін, 1 (1)

У творчому доробку Василя — більше 600 робіт, виконаних аквареллю та олійною фарбою. Окрім того, він створив безліч ілюстрацій до книжок, декілька колекцій поштових марок, близько тисячі географічних карт, а також написав більше 160 наукових статей. В одному зі своїх інтерв’ю Придатко-Долін зізнається, що Арктика дала йому палітру, а наука — об’єкт для живопису: «Для мене було б помилкою закінчувати лише інститут або художню академію. Все ж зараз мій погляд набагато ширший».

Мистецтво допомагає нам стати громадянами світу. Роботи Василя Придатка-Доліна вже встигли оцінити у США, Голландії, Великобританії, Німеччині і навіть в Еквадорі. Наразі — черга українців.

Василь Придатко-Долін, 2 (1)

Музейно-культурний комплекс пивної історії «Львіварня» відчиняє свої двері для всіх охочих щодня з 10:00 до 19:00. Виставка триватиме до 10 грудня 2017 року. Вартість входу — 60 грн., а для представників пільгових категорій — 48 грн.

Ukraine Art news рекомендує:

МАСШТАБНІ ДЗЕРКАЛЬНІ ІНСТАЛЯЦІЇ ПСИХІЧНО ХВОРОЇ ХУДОЖНИЦІ ЯЙОІ КУЗАМА ПРЕДСТАВЛЯТЬ У НЬЮ-ЙОРКУ

АКВАРЕЛЬНЫЕ КАРТИНЫ-ЭКСКУРСИИ РИЧАРДА МАКНЕЙЛА ЗАСТАВЛЯЮТ ЗАБЫТЬ О ВРЕМЕНИ

 

 

 

 

 

27.10.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *