Гобелени Олега Слєпцова показали в Києво-Печерському заповіднику

22 червня 2017 року у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику в межах культурно-мистецького проекту «Лаврський пленер» відбулося відкриття виставки гобеленів Олега Слєпцова «Києве мій». Заслужений архітектор України, доктор архітектури, лауреат Державної премії України в галузі архітектури, художник та музикант презентувавмистецькі витвори ручного ткацтва із зображенням панорам та храмів Києва, зокрема, архітектурних пам’яток Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

 Відкриття виставки розпочалося з перегляду відеокліпу на авторську пісню-присвяту Олега Слєпцова «Києве мій», яка стала альтернативним гімном столиці України. Привітати митця з відкриттям експозиції прийшли його друзі, колеги, однодумці, студенти.

З вітальним словом до присутніх звернулись Заслужений будівельник України, кандидат технічних наук, лауреат Державної премії в галузі архітектури України, національний координатор ICCROM Анатолій Антонюк, Заслужений архітектор України, віце-президент Української академії архітектури, член-кореспондент Національної академії мистецтв України, лауреат Державної премії України в галузі архітектури Микола Дьомін, декан архітектурного факультету Київського національного університету будівництва та архітектури, доктор технічних наук, професор Олександр Кащенко.  

Автор гобеленів Олег Слєпцов висловив вдячність адміністрації та колективу Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника за допомогу в організації виставки.

В експозиції представлені гобелени: «Лаврські аркбутани», «Нижній вхід до Києво-Печерської лаври», «Панорама з Лаврської дзвіниці», «Нічний Андріївський узвіз», «Ярославів вал» та ін.

Витвори декоративно-ужиткового мистецтва Олега Слєпцова зберігаються в Національному заповіднику «Софія Київська», Черкаському обласному художньому музеї, картинній галереї Кам'янець-Подільського державного історичного музею-заповідника, Чернігівській галереї сучасного мистецтва «Пласт-Арт», приватних колекціях України та зарубіжжя.

За проектами Олега Слєпцова були створені Спасо-Преображенський собор Свято-Борисоглібського жіночого монастиря (с. Водяне Харківської області), Храм Апостолів Петра і Павла (м. Київ), Храмовий комплекс Ікони Божої Матері «Живоносне джерело» (м. Київ, вул. Симиренка). Архітектор долучився до участі у створенні близько 330-и проектів житлово-громадського призначення для України та зарубіжжя.

Відвідати виставку можна до вересня 2017 року за адресою:  вул. Лаврська, 9, Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник (перший ярус Дзвіниці Успенського собору).

26.06.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *