Фотовиставка "Голодна симфонія" у київському музеї

24 березня у Києві, в Національному музеї «Меморіал жертв Голодомору» відбудеться відкриття мистецького проекту − фотовиставки «Голодна симфонія».

Фотосет, присвячений темі Голодомору, створено в 2015 році Лілою Перегудою та Ксенією Пілявською. Світлини є емоційним вираженням переживань трагедії Голодомору поетеси та музиканта Ліли Перегуди, яка відтворила образ Жінки-Смерті та Жінки-Пам’яті. Допомогла передати образ фотограф Ксенія Пілявська.

«… я вирішила, що саме час показати страшні речі такими, якими вони стали – буденними. Вони ось тут, у нашому дворі, на телефонному дроті, за стінами й вікнами. Так з’явився образ цієї голодної жінки, яка одночасно є й самою смертю. Біля неї нема ані дітей, ані тварин, ані жодної іншої людини – вона остання. Вона не шокує виснаженістю, голими кістками чи людожерством – вона лякає тим, що в неї ще є сили прийти за тобою, бо минуле таке близьке й реальне.

В ній є відлуння голосів тих жертв, наче вони посилають її, безсмертну і невтомну, прийти й нагадати живим, що було колись. Можна сказати, що ця жінка – це Пам’ять», − пише Ліла Перегуда.

 

23.03.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *