Чарівна виставка Івана Марчука стартує у Києві

У київському просторі "Арт ЦУМ" відкриється персональна виставка одного з найвідоміших сучасних українських авторів Івана Марчука. В експозиції під назвою "Коріння" об`єднано понад 40 полотен п'яти авторських циклів широкого творчого діапазону.Також художник запропонує глядачеві новий монументальний цикл робіт "Кольорові прелюдії", який також експонується вперше.

Значну частину експонованої колекції складають роботи, які останні кілька років подорожували по світу - вони демонструвалися в провідних музеях і галереях Литви, Німеччини, Польщі, Бельгії, Чехії, Словаччини, Люксембургу, Угорщини, Таїланду, Тунісу, Йорданії та Туреччини.



"Я люблю імпровізації, але картини доробляю до мікрона. Як музикант: він написав мелодію, а потім її слід аранжувати, шліфувати ... І нарешті все приходять і вигукують: ох, яка картина, вже готова. Ні, кажу, тут потрібно ще намалювати ще дві тисячі деталей. Я шукаю досконалість, і якщо не вдається її досягти, мене охоплює дискомфорт. Я пишу з величезною швидкістю: десятки мазків в секунду. Я працюю в надзвичайному екстазі. Тільки в такому стані мені вдається довести роботу до того, щоб на ній був би мій фірмовий знак, щоб без підпису було видно: це картина Марчука, і більше нічия",- розповідає про свою творчість Іван Марчук. Виставка триватиме з 29 травня до 27 червня 2018 року.

27.05.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *