Полотно Тиціана із колекції короля Карла I пустять з молотка на аукціоні Sotheby's

Двометрова картина Тиціана Свята Маргарита і дракон, який належав королю Англії Карлу I, буде виставлена ​​на аукціоні Sotheby's New York для перегляду з 26 січня і продана 1 лютого

Картина зображує перелякану мученицю Святу Маргариту, що тікає від сатани в обличчі дракона. Картина втілює всі риси пізнього стилю Тиціана, і її оціночна вартість складає 2-3 млн доларів, повідомляє The Guardian.

Продаж відбудеться під час грандіозної виставки Королівської академії мистецтв, яка об'єднає роботи з колекції Карла I вперше за 400 років.

До експозиції увійдуть роботи Гольбейна, Ван Дейка, Рубенса і Мантенье, які були розпродані після страти Карла I в 1649 році і зараз є зірками колекцій по всьому світу.

Карл I вважається найбільшим колекціонером в історії британської монархії. Король зібрав близько двох тисяч картин, скульптур та інших робіт. Однак після того, як правитель був обезголовлений, основну частину його колекції розпродали, а шедеври із золота і срібла розплавили.

Робота Тиціана фізично не буде частиною виставки Королівської академії, але буде доступна в онлайн-реконструкції колекції Карла I в палаці Уайтхолл.

23.01.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *