Christie's і Sotheby's пустять з молотка полотна Френсіса Бекона та Рудольфа Стінгела

Великі весняні торги сучасного мистецтва будинку Christie's і Sotheby's проведуть в Лондоні 6 та 7 березня відповідно. Серед потенційних хітів аукціонів - живопис Бекона, Поллока, Уорхола і Дойга.
Одним з топ-лотів Christie's, триптих Френсіса Бекона «Три начерку до портрета» не з'являвся на публіці з моменту першої виставки в галереї в 1977 році. На ньому - його подруга, муза і модель Генрієтта Мораес, неодноразово позувала художнику. Естімейт роботи, що перегукується з іншим триптихом із зображенням Мораес із зібрання музею MoMA в Нью-Йорку, становить £ 10-15 млн.

бекон


Також в топах вперше потрапила на аукціон картина «Без назви» Рудольфа Стінгела, італійця, чия потужна ретроспектива проходила декілька років тому у венеціанському Palazzo Grassi. Фотореалістичний гірський пейзаж, який брав участь в берлінській виставці майстри в Neue Nationalgalerie, оцінений в £ 4-6 млн.

бекон1

У фаворитах аукціону 7 березня тут також числяться абстракції Герхарда Ріхтера і Крістофера Вула, живописна робота Уорхола «Молот і серп», роботи Хокні, Пістолетто і Фонтани.

20.02.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *