Знаменитий плакат виставили на аукціон

Оригінальний плакат Keep Calm and Carry On («Зберігайте спокій і продовжуйте в тому ж дусі»), надрукований перед Другою світовою війною, продадуть у Великобританії за 21,2 тисячі фунтів стерлінгів (28 тисяч доларів). Постер виставлять на щорічному ярмарку мистецтва та антикваріату в Лондоні, повідомляє The Guardian.

До теперішнього часу в світі збереглося не більше 20 примірників Keep Calm, випадково знайдених у 2000 році у магазині вживаних книг Barter Books. Майже весь тираж — близько 2,5 мільйона копій — відправили на переробку під час війни. Ці агітаційні плакати ніколи не використовувалися за призначенням.

Постери Keep Calm надрукували влітку 1939 року: влада Великобританії прагнули заспокоїти народ в умовах наростаючої напруги в Європі. Напис на плакатах вінчає корона — послання адресоване британським підданим короля Георга VI.

Після виявлення постерів на початку 2000-х фраза Keep Calm and Carry On в різних варіантах отримала широке розповсюдження по всьому світу, ставши одним із феноменів масової культури.

28.06.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *