Картину Пабло Пікассо придбали одночасно 25 тисяч людей

Група з 25 тисяч незнайомих людей придбала картину Пабло Пікассо Бюст мушкетера (Musketeer Bust, 1968) за 2 млн доларів, заплативши приблизно 50 доларів з людини.

Покупка була зроблена на швейцарському веб-сайті QoQa, який зазвичай пропонує домашні товари зі знижкою (наприклад, кухонне приладдя) або дешеві авіаквитки (наприклад, квитки в ряд міст Північної Африки). Але останній лот здивував всіх: 25 тис. осіб в Інтернеті купили в складчину картину Пікассо, кожен заплативши приблизно 50 доларів, пише Architectural Digest.

Хоча покупці не зможуть повісити картину в своїй вітальні, кожен з них може тепер претендувати на право володіння творінням одного з найбільш знакових художників 20-го століття.

Поширення твору Пікассо серед тисяч власників - благородна ідея. В інтерв'ю AFP засновник і головний виконавчий директор QoQa Паскаль Майєр пояснив, що мета продажу картини на платформі полягала в тому, щоб демократизувати світ мистецтва, зробивши його більш доступним для звичайних людей.

Поки неясно, де буде зберігатися куплена картина. Зараз вона демонструється в Женевському музеї сучасного мистецтва, а після жовтня групі з 25 тисяч власників доведеться разом вирішувати, куди відправити знаменитий твір мистецтва для постійної експозиції.

07.06.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *