Аукціон "Дзеркало душі" нагадав людям про моральні цінності

У Львові відбувся благодійний аукціон «Дзеркало душі», на якому з молотка пішло близько трьох десятків унікальних портретів літніх людей з немовлятами на руках. Автором цих є світлин є майстер психологічного фотопортрету Вікторія Істоміна.  Гасло фотопроекту − «Шануй старість – бо це твоє майбутнє».

Бабусі та дідусі, що взяли участь у фотосесії, - самотні і проживають у Львівському геріатричному пансіонаті.  Їм – від 72 до 93 років, а немовлятам, яких тримають старенькі, до рочку. Аукціон зібрав більше ніж 90 тисяч гривень. Ці гроші передадуть y пансіонат для того, щоб оновити занедбану прально-дезінфекційну частину будівлі.

«Відвідавши цей пансіонат, ми зрозуміли, що літні люди – вразливі, як діти. Вони часто плачуть та скаржаться. Життя зробило їх беззахисними… Найнеобхіднішим для цих бабусь та дідусів є щирі емоції та звичайна людська увага. Це й наштовхнуло на ідею створити проект «Дзеркало душі». Від народження до старості – лише одна світлина… Дитинка, навіть не рідна, на руках у літньою людини – як промінчик сонечка. І коли ці обоє опиняються перед об’єктивом камери, то чітко видно, як вони беззахисні: одні – перед майбутнім, інші – перед минулим…», − розповіла львівський фотограф, портретист Вікторія Істоміна.

Мета проекту –   нагадати людям про моральні цінності: людяність, співчуття та взаєморозуміння.

01.04.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *