У минулому році було витрачено $ 9,9 млрд на нові проекти в галузі мистецтва

Компанія «The Cultural Infrastructure Index» опублікувала щорічний звіт, згідно з яким у 2017 році у всьому світі було витрачено на нові проекти у галузі культури $ 9,9 млрд.

Найдорожчою спорудою, яку було введено в експлуатацію в минулому році виявився музей Лувр в Абу-Дабі його зведення обійшлося більше $ 1 млрд. Всього у світі в 2017 році з’явилося 107 нових культурних об’єктів. В індексі враховувалися лише проекти, що включають нові будівлі, роботи з реконструкції та розширення, бюджет яких перевищує $ 10 млн. Багато нових споруд, такі як Центр сучасного мистецтва Zeitz в Кейптауні і Центр мистецтв Guardian в Пекіні, включають готелі, виставкові простори, а також інші напрямки використання, що відображає той факт, що художня інфраструктура «стала важливою частиною практичної економіки».

Північна Америка залишається найбільшим хабом будівництва закладів культури (43 проекти завершено, 57 — заявлено), за нею йдуть Європа (33 завершено, 30 заявлено) і Азія (21 завершено, 17 заявлено). Більше половини організацій-спонсорів були некомерційними, 40% — державними і 8% — комерційними структурами.

13.09.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *