У Києві презентували декілька десятків скульптур просто неба

На території Національного заповідника «Софія Київська» вдруге стартував масштабний арт-проект «3D. PUBLIC ART», в якому показано декілька десятків скульптур авторів зі всієї України.

Проект має за мету продемонструвати та популяризувати серед широкого кола глядачів тривимірні форми сучасного мистецтва у громадському просторі, акцентуючи на потребі у встановленні в міському/парковому середовищі фахових творів паблік-арту.

За словами організаторів, ідея проекту виникла із розуміння необхідності виходу сучасної скульптури за межі галерей та музеїв (де їй стає затісно) та її гармонійної взаємодії із навколишнім міським/парковим ансамблем, що є нагальною проблемою українських населених пунктів. Актуальність теми зумовлена й процесом «декомунізації», який порушує назріле питання – визначення творів публічного мистецтва, що нині є маркерами життя суспільства і мають право творити образ сучасного міста.

У рамках проекту також пройдуть освітні заходи (авторські екскурсії, арт-форум (дискусії) на тему сучасної скульптури й паблік-арту, майстер-класи від учасників виставки). Проект триватиме  до 15 вересня 2018 року на території Національного заповідника «Софія Київська» (вул. Володимирська, 24).

Куратори проекту: Марина Стрельцова, Ольга&Олеся Собкович, Святослав Яринич. Головні партнери проекту – Брати Сергій та Євген Гусовські. Захід проходитиме за підтримки Посольства Угорщини в Україні.

 

 

15.06.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *