Цікаві факти про генія українського мистецтва Івана Марчука

Іван Марчук - один з найвизначніших митців України. Він єдиний український митець, який потрапив до списку 100 найвизначніших геніїв сучасності, опублікованого британською газетою The Daily Telegraph. "Моя трагедія в тому, що я народився не там, де хотів. Я волів би народитися в Австралії. Шкода, що я там не залишився, я ніколи сюди не приїхав би. Та і європейські країни – це культурні країни. Там порядок, усі ввічливі. Це мені потрібно. Я ненавиджу хамство, брехню і фальш", - поділився майстер. Арт-платформа Ukraine Art News підготував добірку цікавих фактів про життя та творчість художника. 

Першу виставку на Батьківщині художнику дозволили зробити у 42 роки. У 79 роки він став першим майстром, чиї картини були виставлені у "Мистецькому арсеналі" за життя митця. 



У майстра є іменна зірка «Іван Марчук». Вона знаходиться в сузір'ї Тельця на відстані 300 світлових років від Сонця. У 2008 році художник почав вже десятий період творчості. Зробив 42 картини – цикл називається "Погляд у безмежність".



У дитинстві Іван Марчук за відсутністю фарб почав малювати соком рослин - квіти квітами. Пізніше він дізнався, що таку технологію застосовував Рабіндранат Тагор. Доробок митця налічує близько 5 000 творів і понад 100 персональних виставок.

Іван Марчук - винахідник багатьох оригінальних технік, найвідоміша з яких - «пльонтанізм» (від слова «пльонтати» — плести, переплітати).



Іван Марчук - унікальна людина, яка працює на благо мистецтва. Він готовий не спати, аби створити новий шедевр, яким міг пишатися не лише він, а й критики та діти. Саме тому майстер працює щодня, по 17 годин. Рука митця може виконувати 120 рухів за секунду.

03.06.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *