Центр Помпіду в пошуках мистецького твору, який покращить впізнаваність музею

Паризький Центр Помпіду, де зберігається найбільша в Європі колекція сучасного мистецтва, вибирає роботу-символ, яка буде уособлювати музей, як «Джоконда» уособлює колекцію Лувра, пише Art Guide.

Такий символ міг би збільшити впізнаваність музею серед публіки, особливо серед іноземних туристів. Як показують результати опитувань, з 1000 респондентів лише четверо змогли назвати навіть не твір, а художника, що входить в зібрання Помпіду, при тому що в 2018 році музей прийняв 3,5 млн відвідувачів — на 5% більше, ніж в 2017-му.

В даний час визначено шорт-лист з 17 робіт, в які увійшов знаменитий «Фонтан» Марселя Дюшана. Твори відбиралися за критеріями важливості роботи в історії мистецтва, унікальності в творчості художника, доступності для публіки і легкості сприйняття. Однак куратори не в захваті від того, щоб закріпити одну роботу в якості вульгарного логотипу, що прикрашатиме сувенірну продукцію.

Деякі вважають, що справжнім символом Центру Помпіду є його архітектура в індустріальному стилі. Наразі, фаворитом є триптих Хоана Міро «Bleu I, Bleu II, Bleu III», (1961), листівки із зображенням якого найкраще розкуповують в музейній крамниці. Серед інших несподіваних претендентів — «Носоріг» Ксав’є Вейяна (1999-2000).

 

24.02.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *