«Самознищену» роботу Бенксі вперше покажуть у приватному німецькому музеї

Приватний музей на півдні Німеччини стане першою установою, яка представить картину Бенксі під назвою «Дівчина з повітряною кулькою», яка самознищиласяза допомогою вбудованого в раму шредера, як тільки її продали за $ 1,4 млн на лондонському аукціоні Sotheby’s на початку жовтня минулого року. Відомий мистецький твір буде представлено публіці протягом одного місяця, з 5 лютого по 3 березня, в однойменному музеї бізнесмена та колекціонера Фрідера Бурди в Баден-Бадені.

Після продажу на Sotheby’s художник змінив назву з «Дівчина з повітряною кулькою» на «Любов у сміттєвому відрі», а покупець не відмовився від неї, а вирішив навіть зберегти твір в його «допрацьованій» формі.

У заяві німецького музею кажуть, що новий власник картини охоче позичив її музею, незважаючи на жорстку конкуренцію з боку інших музеїв. На думку колекціонера, даний культурний заклад має великий досвід виставок мистецтва, включаючи експозицію JR в 2014 році.

«Ми очікуємо великого інтересу з боку громадськості, особливо молоді та фанатів Бенксі», — заявив директор музею Хеннінг Шапер. «У той же час ми повинні протистояти спокусі показувати зображення як трофей. Це безумовно не буде тим, що мав на увазі художник. Замість цього ми намагаємося дотримуватися його підходу до послідовної демократизації мистецтва, і в даний час ми обговорюємо, як зробити картину доступною якомога більшій кількості людей».

Тим часом, Бурда, засновник музею, сказав, що він дуже радий можливості виставити настільки захоплюючий і незвичайний мистецький твір мистецтва в у своєму арт-центрі.

 

09.01.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *