Різдво у Львові: яких старовинних традицій дотримуються у місті – яскраві фото та відео

У Львові влаштували вже традиційні різдвяні гуляння. Поринути в атмосферу свята й споглядати стародавні звичаї та обряди, пов'язані зі звеличенням народження Ісуса Христа, можна, зокрема, у Шевченківському гаю. Журналісти 24 каналу разом із львів'янами та гостями міста долучилися до святкового дійства.

Про це у прямому ефірі розповіла кореспондентка 24 каналу.

Святкування там саме у розпалі. Кожна хатина музею просто неба символізує окреме село Львівської області. Біля господи стоять ґазда та ґаздиня: запрошують відвідувачів до хати поколядувати, почастуватися пампушками та просто пригадати старі звичаї.

Різдво у Львові
Різдво у Шевченківському гаю

Ті, хто не хочуть заходити до оселі, мають можливість поспівати надворі разом з етно-гуртом "КораЛЛі". Музиканти у старовинних костюмах ходять від хати до хати й запрошують всіх до коляди.

Різдво у Львові
Етно-гурт "КораЛЛі"

Учасниця гурту Людмила Зборовська розповіла: ідея створити таку традицію виникла для того, щоб показати людям, які не знають святкових обрядів, традиції українського Різдва.

Різдво у Львові
Різдво у Шевченківському гаю

У Шевченківському гаю кожен може обрати забаву собі до душі. У хатинках відбувається чимало майстер-класів, на головній сцені виступають вертепи, а також там можна почастуватися глінтвейном або чаєм.

Різдво у Львові
Різдво у Шевченківському гаю

На Різдво до Львова приїхали й люди з інших областей та навіть країн.

Ми тут вже втретє. Дуже любимо Львів, тож їздимо сюди на різдвяні вихідні. Ми приємно вражені тим, як ви святкуєте Різдво – у нас все трохи по-іншому,
– розповів латвієць Маріос.

Різдво святкують не лише у Гаю, багато цікавих дійств відбувається і в центрі Львова. Святкуватимуть у місті аж до 19 січня, коли відзначатимуть Водохреща.

Відео про те, як відбувалося святкування Різдва у Львові:

 

 
08.01.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *