Портрети американця "віддзеркалюють" жіночі страждання

Художник Майлс Джонстон (Miles Johnston) створює жіночі портрети в сюрреалістичній манері. Дивовижно, адже образи його героїнь знаходяться в низці нескінченних трансформацій. За останні кілька років майстер досліджував у своїх роботах конкретні перетворення - деформацію, поділ, тяжіння, багаторазове повторення. На розробку концепції у графічному малюнку йде від 10 до 30 годин.



Інвертовані особи, порожнисті черепні коробки, розколоті навпіл тіла, розкриті назовні лабіринти нутрощів і кінцівок, надають глядачам потужний психофізичний вплив, аж до шоку, головного болю, екзистенційної кризи. Приглушена монохромна графітова гамма посилює візуальний ефект. Художник експериментує з улюбленою темою також в області олійного живопису.



"Я люблю працювати у графічній техніці, тому що можу займатися малюванням, як в дитинстві, в будь-якому місці. Моїми естетичними натхненниками є такі сучасні художники та ілюстратори, як Франтішек Купка, Густав Клімт, Мауріц ЕшерДжунджі ІтоТакато Ямамото й Ернст Фукс. Усі жіночі портрети, немов з'явилися зі сновидінь і мрій...Я обожнюю розгадувати власні сни, вони передають моє майбутнє", - розповів автор.

14.05.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *