Найвідоміші українські стріт-арт художники створять мурали для музеїв та галерей

В середині 60-х деякі художники вийшли на вулиці, щоб створити вуличні маніфести, писати свої імена на стінах будинків, зізнаватися у коханні. Вони мусили бути не просто талановитими і творчими, але в першу чергу спритними, щоб не потрапити до рук поліції. Вони могли бути в опозиції до влади, а згодом підтримати рух проти нелегальних графітчиків. Вони неупереджені і можуть однаково натхненно працювати в центрі міста на ідеальних поверхнях чи в закинутих сквотах, бо свобода вуличного мистецтва дає їм таке право. Вони викривають і сміються з наших недоліків. Але вони не називають свого власного імені, ховаючись за псевдонімами. Інколи їх сюжети – фантастичні і навіть сюрреалістичні, а деколи деталі робіт пропрацьовані до фотографічної точності. Вони завжди були непомітними поміж нас, але з часом стали міськими легендами.

І ось тепер, у 2017 році, вони повертаються додому, в квартири, у приміщення громадських просторів. В рамках конкурсу «Prosto Art», ініційованого компанією Bosch, українські стріт-арт майстри створять шість арт-об’єктів, основою для яких стануть, замість багатометрових стін та парканів, звичайнісінькі, бездоганно білі бойлери, які пізніше передадуть до київських музеїв, хабів, театрів. 

Шість талановитих муралістів порадують своїми новими роботами, серед них: Андрій Кальков - незвичайний художник з Луцька, що надихається сакральною геометрією, оптичним мистецтвом та 8-bit абстракцією; Тимур Левченко прагне зробити рідне місто, Кам’янське,  живою галереєю та має сертифікат від Книги рекордів Гіннеса; Євгеній Мельничук - дизайнер-каліграфіст, який може розписати поверхню будь-якої форми та розмірів; Сергій Радкевич - лауреат другої спеціальної Премії PinchukArtCentre, своїми роботами намагається перетворити занедбані місця в духовно значущі простори; Станіслав Видиборець, або ж Слікез, завжди прагне додати таємний зміст до своїх творінь; Володимир Пастушак - учасник шоу «Україна має талант», що дивує глядачів 3D стрітартом.

Ukraine Art News рекомендує:

УКРАЇНСЬКИЙ ГЕНІЙ СТРІТ-АРТУ ВРАЖАЄ СВІТ СВОЇМИ СТРОКАТИМИ МУРАЛАМИ

ЖИЗНЬ ФРИДЫ КАЛО КАК НА ЛАДОНИ: ИЗВЕСТНОЙ ХУДОЖНИЦЕ ПОСВЯТИЛИ КОМИКС

МИСТЕЦТВО ПРОТИ КОРУПЦІЇ: МІЖНАРОДНИЙ КУЛЬТУРНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ОХОПИТЬ НАЙБІЛЬШІ МІСТА УКРАЇНИ

 

 

 

 

30.08.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *