Малазійського художника заарештували за карикатуру на прем'єр-міністра

Молодого художника з Малайзії Фахмі Реза останнім часом часто порівнюють з Бенксі. Він не тільки займається стрит-артом, але і є політичним активістом. Однак, його останній твір закінчився для автора негативно. Він може бути засуджений до тюремного ув'язнення і штрафу в розмірі $ 7,700 за карикатуру на чинного прем'єр-міністра Малайзії Наджіб Різака.

Художник зобразив главу уряду в вигляді клоуна, і це мультяшне зображення стало дуже популярне в місцевому сегменті інтернету. Тепер його визнали винним у поширенні контенту, який вважається образливим, і незабаром Реза належить ще раз постати перед судом. Звинувачення були винесені відповідно до недавно прийнятого в країні законом, спрямованим на викорінення хибної інформації в мережі. 

Адвокат художника висловив крайнє невдоволення, як і величезна кількість його прихильників і прихильників. Реза був не єдиним, хто критикував прем'єра. Різака підозрюються у фінансових махінаціях і злодійством з державних фондів. Є думки, що чиновник спеціально заважав розслідувань, пов'язаних з його діяльністю. Обставини обтяжує і той факт, що Різака буде балотуватися на виборах в серпні. Крім Реза, за останній час було також затримано декілька активістів, серед яких художник Зунар, що викривав прем'єра і його дружину.

23.02.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *