Як англійський денді створив "сюрреалістичний" сад у самому серці диких джунглів

Англієць з солідним спадком Едвард Джеймс з жадобою колекціонував сюрреалістичне мистецтво, рідкісні орхідеї та папуг. Він зайнявся містикою, захопившись роботами Сальвадора Далі та Олдоса Хакслі.

Для тих, хто знав його, Джеймс був "останнім з великих ексцентриків". Однак, дикий характер Джеймса краще за все проявився в його magnum opus: Лас-Позас, сад фантастичної скульптури, який знаходиться глибоко в мексиканських джунглях. 

Створене за останні 22 роки його життя творіння стало одною з найбільших загадок земної кулі.

сад сюррелызму 2

Лас-Позас знайти непросто. Подорож потребує восьмигодинної поїздки з Мехіко до полоси тропічного лісу.  36 бетонних скульптур, які піднімаються високо в небо, змішуються з флорою та фауною ландшафту.

Там також є і сходи, які ведуть прямо до хмар; зарослі зі штучного бамбуку, виточеного з каміння; арабески, які виступають на висоту декількох поверхів як гігантське листя. Пейзаж виглядає як дикий оживаюче полотно.

сад сюррелызму 3

"Якби я запитав своє серце та совість, що було стимулом до побудови башти, я повинен був би зізнатися, що це було просто манія величчя," - роздумував Джеймс в документальному фільмі про його життя 1978 року. Він мав на увазі найбільш вражаючу конструкцію Лас-Позаса: багаторівневу конструкцію з плаваючих сходів, арок, які нагадують густі тропічні ліси та куполи, увінчані гігантськими кам'яними листками.

сад сюррелызму

Ukraine Art News рекомендує:

КАРТИНЫ, ИЗЛУЧАЮЩИЕ ТЕПЛОТУ И ЛЮБОВЬ, ХУДОЖНИКА ПИНО ДЭЕНИ

МОНЕ ХХI ВЕКА: КАК ГОВАРД БЕРЕНС УДИВЛЯЕТ ВСЕХ СВОИМИ КАРТИНАМИ МАСТИХИНОМ

 

 

 

 

 

22.09.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *