Дебютний фільм українки Марисі Нікітюк візьме участь у міжнародному берлінському кінофестивалі

Дебютний повнометражний художній фільм режисера Марисі Нікітюк "Коли падають дерева" відібраний до конкурсної програми Panorama Міжнародного берлінського кінофестивалю (Берлінале) 2018

Саме на Берлінале відбудеться світова прем'єра картини українського-польсько-македонського виробництва. Всього в ході кінофестивалю відбудеться п'ять фестивальних показів фільму "Коли падають дерева" і два закритих покази для професійного співтовариства.

Фільм Никитюк претендуватиме на наступні нагороди: Нагорода за кращий дебют, нагорода глядацького голосування Panorama, приз журі FIPRESCI, нагорода CICAE Art Cinema, премія Світ кіно, премія Хайнера Карова, приз Екуменічного журі та від Label Europa Cinemas.

За сюжетом, в українській провінції розгортається історія 5-річної бунтівної Вітки, її двоюрідної сестри-підлітка Лариси і її коханого, молодого бандита Шрама.

берлин

Фільм випущений компанією Директорія кіно (Україна), в копродукції з Message FIlm (Польща), Fokus In (Македонія), Солар Медіа Интертейнмент (Україна) за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Польського кіноінституту та Македонського агентства кіно.

Продюсери картини - Ігор Савиченко, Роман Климпуш, Володимир Філіппов та Сергій Лавренюк з України, Ізабелла Войцек, Віолетта Камінські, Даріуш Яблонський з Польщі та Дарко Башеску з Македонії.

Український глядач побачить фільм в широкому прокаті в вересні 2018 року.

Міжнародний берлінський кінофестиваль пройде з 15 по 25 лютого в Берліні (Німеччина).

Panorama Berlinale - одна з основних програм фестивалю, секція для сміливих і неординарних фільмів, які розширюють рамки смислів і візуальної естетики.

26.01.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *