Датська компанія пропонує надрукувати дах Нотр-Дама на 3D-принтері

Датська дизайнерська компанія Conc3rde запропонувала надрукувати загублені в пожежі деталі знаvенитого готичного собору. Новий дах і статуї при цьому збережуть свою автентичність — їх надрукують з попелу згорілих частин, що датуються 13-м і 19-м століттями.

Засновники компанії — Ерік Гербос і Маттео Балдассарі запропонували «відновити Нотр-Дам за допомогою сучасних технологій, зберігаючи душу і багатовікову історію будівлі». Вони вже надрукували пробну версію статуї демона, що сидить на даху собору. Скульптуру створили з суміші вапняку і попелу — матеріалів, схожих на ті, що залишилися після пожежі.

Компанія пропонує зібрати попіл, пил і пошкоджені камені собору, щоб перетворити їх в порошок для 3D-друку: «За кольором матеріал буде жовтувато-сірим, змішаним з обвугленими залишками дерева. За допомогою сканів ми можемо буквально надрукувати загублені частини Нотр-Дама «. Собор був побудований з Лютинського вапняку, отриманого з тепер засипаних під містом шахт.

Президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв відреставрувати Нотр-Дам протягом 5 років. На ремонт собору вже зібрали більше мільярда євро.

 

01.05.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *