Christie’s виставив на продаж знаковий пейзаж Казимира Малевича

Аукціонний будинок Christie’s виставив на торги картину українського художника-авангардиста Казимира Малевича з естімейтом в $ 9-13 млн. Твір під назвою «Пейзаж», що датується 1911 роком, запропонують на торгах у форматі «Мистецтво імпресіонізму і модернізму», який Christie’s проведе в Лондоні 20 червня.

«Той факт, що це одне з найбільш масштабних творів раннього етапу творчості художника, підкреслює його значимість в якості вирішальної відправної точки його майбутньої художньої кар’єри. Саме завдяки «Пейзажу» та іншим своїми творами він вперше привернув до себе серйозну увагу тодішніх критиків«, — зазначили в Christie’s.

Ця робота вперше була виставлена на «Московському салоні» в лютому-березні 1911 року. Уже в наступному році вона експонувався в рамках виставки петербурзького «Союзу молоді», де Малевич представляв радикальне мистецьке об’єднання «Ослячий хвіст». У 1927 році в Берліні відбулася виставка кращих робіт художника, в число яких було включено і «Пейзаж», що залишився в Берліні після повернення Малевича в Радянський союз.

Робота була виявлена ​​після війни і придбана Базельським художнім музеєм, там вона знаходилася більше 50 років, перш ніж була повернута спадкоємцям художника. На торги картина виставляється з приватної колекції.

21.06.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *