Будинок найвідомішого у світі українського композитора Миколи Леонтовича "врятують"

Фонд гуманітарного розвитку України оголошує результати конкурсу із реновації будинку, в якому провів своє дитинство найвідоміший у світі український композитор Микола Леонтович. Переможцем конкурсу визнаний архітектор Олексій Семирог-Орлик.

Його проект передбачає збереження будинку Леонтовича у максимально автентичному вигляді завдяки використанню легких матеріалів та скла, що зможуть оберігати будівлю від впливу зовнішнього середовища. Також буде підсилений фундамент будинку, замінена його підлога, а стіни планується очистити піскоструминною обробкою.

Поруч із будинком пропонується звести літній музичний театр під відкритим небом Open Air Leontovych Heart на 350 глядачів та школу-студію з музичними й мистецькими класами, де зможуть навчатися місцеві діти.

Запропонована архітектором театрально-концертна інфраструктура навколо будиночку Леонтовича дозволить приймати значні потоки туристів і розвивати Шершні як вектор культурного туризму України та Європи.

«Я хочу подякувати усім, хто словом підтримки і коштом долучився до порятунку будиночку Миколи Леонтовича. У грудні 2018 ми оголосили благодійну акцію по збору коштів #Leontovych_Heart, за умовами якої усі благодійники, які жертвують 10 тисяч грн. і більше, отримують статус Мецената, а їх імена будуть викарбувані на меморіальній дошці на відреставрованому будинку Леонтовича», — говорить президент Фонду гуманітарного розвитку України, Наталя Заболотна.

14.06.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *