Берлінську стіну хочуть відбудувати – щоб зруйнувати знову

Організатори культурного фестивалю Berliner Festspiele обговорюють з міською владою Берліна можливість створення репліки фрагменту Берлінської стіни в центрі столиці. Реконструкція стіни буде стояти на бульварі Унтер-ден-Лінден з 3 жовтня, річниці возз'єднання, до 9 листопада. Після події репліку буде знищено. Прес-секретар Berliner Festspiele розповів The Art Newspaper: «Ми не можемо підтвердити проект. Найближчим часом відбудеться прес-конференція, на якій буде надано докладнішу інформацію».

Проект є частиною резонансного фільму і перформативного проекту "Дау" російського режисера Іллі Хржановського, біографії радянського фізика Лева Ландау, робота над яким тривала з 2008 до 2011 років. Цієї осені фільм планують показати у Берліні, Лондоні та Парижі.


Міністр культури Німеччини Моніка Ґрюттерс розповіла місцевому виданню, що вона «абсолютно переконана, що це буде світова подія». Відповідно до прес-релізу Berliner Festspiele, аспекти життя в колишньому Східному Берліні будуть відтворені всередині вбудованого комплексу, що відображає спосіб життя в тоталітарній державі.

29.08.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *