Наталя Павлусенко відтворила портрети історичних постатей

Мешканка Києва Наталя Павлусенко вирішила нагадати українському народові історію та постатей, які боролися за наші землі. "Все розпочалося тоді, коли син приносив зі школи підручники – дивувалася, що портрети польських королів і російських царів були якісними та реалістичними. Натомість зображень гетьманів України – досить мало, часто статті про них ілюстрували просто картинкою булави", - прокоментувала Наталя.

Жінка вирішила виправити ситуацію і створити яскраві картини із зображенням українських гетьманів. Для цього вона зібрала прижиттєві зображення і консультувалася з істориками. Серія включає сім портретів гетьманів. Це Северин Наливайко, Іван Підкова, Богдан Хмельницький, Петро Сагайдачний, Петро Дорошенко, Іван Мазепа та кошовий отаман Іван Сірко.

Відомо, що у жанрі історичної реконструкції художниця працює вже понад 12 років. Та над історичною серією працювала понад 2 роки. Сьогодні майстриня має не один контракт з відомими фабриками та рекламними агентствами на використання ними зображень. Наприклад, портрети Петра Дорошенка та Івана Мазепи Рівненська фабрика солодощів використала для дизайну коробки нової серії цукерок.

15.05.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *