Дніпропетровський майстер пензля: пейзажі Анатолія Жежера "наповнені світлом"

Анатолій Михайлович Жежер – відомий майстер пензля. Його картини добре знають не тільки на Дніпропетровщині, але й далеко за її межами. Художник працює у різних жанрах, але віддає перевагу пейзажному живопису. Його полотна наповнені простором, повітрям, світлом, з них випромінюється любов до рідної землі. Інколи його пейзажі непомітно трансформуються у цікаві жанрові роботи. Полюбляє художник і натюрморт: особливі емоції викликають у нього прості польові та лісові квіти.

жежер1

Анатолій Михайлович Жежер народився 5 грудня 1937 року у м. Дніпродзержинську Дніпропетровської області.  Малювати почав у студії образотворчого мистецтва Палацу культури металургів. Закінчив Дніпропетровське державне художнє училище у 1961 році.   По закінченню училища Анатолій поступив до Ленінградського Інституту живопису, скульптури і архітектури ім. І. Ю. Рєпіна, але через сімейні обставини був змушений припинити навчання.

жежер2жежер3

Працював художником-оформлювачем, дизайнером, монументалістом, викладав у дитячій художній школі міста Рівне. Член Спілки художників України з 1978 року. За кілька десятиліть наполегливої праці Анатолій Жежер зробив помітний внесок у розвиток українського і світового мистецтва реалістичного спрямування. Художник живе і працює у рідному місті – Дніпродзержинську.

жежер4

23.01.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *