Виставка в ILKO Gallery "розкриє" історію Слобожанщини

У мистецькому просторі ILKO Gallery презентували головну виставку форуму «СлободаКульт», що показує сьогодення Слобожанщини через різні прояви мистецтва. Експозиція розміщується у двох локаціях: одна частина презентована в галереї «Ілько», а інша – у культурно-історичному центрі «Совине гніздо». Втім, уся виставка та форум загалом спрямована на те, аби дивитися на реальну Слобожанщину, переосмислювати міфи та руйнувати стереотипи про неї.



«Ми не ставили на меті показати роботи окремого автора – у цьому проекті ми розказуємо про регіон. Це виставка-дослідження. Ми не прагнули показати найкраще – це більше про проблеми, про те, як ми себе сприймаємо, про стереотипи, що існують», - прокоментував Дмитро Голець.

Експозицію в галереї «Ілько» розмістили на двох поверхах – перший зайняв проект Гамлета Зіньківського «Полароїд. Щоденник. 2015», на другому ж скомпонували твори різних авторів. Виставка презентує самоусвідомлення регіону й складається з різножанрових творів: живопису, графіки в різних техніках, асамбляжу, колажів, фото- та відеоарту тощо. Цей проект сприяє об’єднанню всієї країни. Єдина країна – це зараз на СлободіКульт». Триватиме виставка до завершення форуму – 29 травня 2018 року.

17.05.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *