Українські фотографи Олег Недвига та Олександр Синельніков покажуть свої роботи у Рівному

Рівненський краєзнавчий музей організовує виставку українських фотографів Олега Недвиги та Олександра Синельнікова "Одеса-Стамбул: два погляди" - 24 січня 2018, о 12:00.

Олександр Синельніков понад тридцять років займається творчою фотографією, бере участь в різних національних і міжнародних фотосалонах і конкурсах. Автор провів більше двадцяти персональних виставок в Одесі, інших містах України та за кордоном. Входить до складу правління НСФХУ (Національний Союз Фотохудожників України), а так само є зам. голови одеського клубу фотографів «Фотон-2» і керівником фотогрупи «Місто».

Працює фотографом в Одеському музеї Західного та Східного мистецтва і Одеському художньому музеї.

Фотографуючи Одесу багато років, Олександр все частіше звертає увагу не на впізнавані чепурні місця, а на так звані задвірки, з їх мешканцями, де зустрічаються дуже цікаві персонажі і, звичайно, одеські коти, а так само багато цікавого відбувається просто на вулицях міста. За всім цим дуже цікаво спостерігати і результатом таких спостережень стали виставки: «Одеські історії», «Маленькі фрагменти великого міста», «Котовасія», «Місто і люди», «Одеський щоденник» і багато інших. Фрагменти з усіх цих виставок і лягли в основу даної експозиції.

ОлегНедвига народився 15 червня 1969 року в старовинному містечку Корсунь-Шевченківський, що на Черкащині. Дитинство провів в оточенні оспіваної Тарасом Шевченком природи і культурної спадщини. Після закінчення Дніпропетровського університету за спеціальністю теоретична фізика одружився. З початком лихих дев'яностих став підприємцем для забезпечення сім'ї.

Захоплення фотографією проявилося з самого дитинства, коли вперше побачив, як в світлі червоної лампи народжується з нічого чорно-біле зображення яскравого моменту. Після переїзду в Одесу став відвідувати фотоклуб "Фотон 2" і групу "Місто".

Володар золотої медалі конкурсу Кубок Рівного з фотомистецтва, 2017 "Я люблю своє місто, я люблю свой край", срібна та бронзова медалі конкурсу "Місто біля моря" 2016 і 2017.
Також отримав три голубих стрiчки FIAP на мiжнародних конкурсах.

Про виставку: Відрядження в Стамбул було заплановано заздалегідь. У цьому величезному мурашнику, де тісно сплелися культури і релігії, бував і раніше, але зараз захотілося показати простих людей у звичайній обстановці.

Після перегляду відзнятого матеріалу народилася думка про виставку, так як вперше поїздка була представлена так багатопланово. Так і виникла назва: "Маленькі люди великого міста"..."

Продовження експозиції виставки в ТРЦ ЗЛАТА ПЛАЗА

23.01.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *