Україна-Ірак. У Верховній Раді покажуть спільну виставку митців двох країн

У приміщенні Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5, кулуари, 3-й поверх), з 28 травня-31 травня 2019 року з ініціативи Народного Депутата України Олега Осуховського та Народного Депутата України Дмитро Лубінця відбудеться перша в України спільна виставка українських та іракських художників «Планета Земля — Єдина: Україна-Ірак».

Кураторами проекту виступили Альона Яремчук та Микола Зінченко за підтримки Юридичної Консалтингової групи «Яремчук та партнери», Аукціонного Будинку » Arsani», jci Ukraine.
Виставка має за мету підтримати та розвивати відносини між Україною та Іраком через обмін культурним та історичним досвідом в розрізі культурної Дипломатії.

Відносини співпраці між країнами починаються з 16 грудня 1992, коли була підписана політична декларація і меморандум про взаєморозуміння між урядами України та Іраку.

Митці презентують свої роботи надихаючись співдружністю двох держав, світовим проектом #PeaseisPosible та українським проектом «Планета Земля Єдина». Який висвітлює українську культуру та культуру інших країн світу. Вже було проведені виставки про Кубу, Грузію, Німетчину, Ізраїль, Канаду, Бразилію, Індію, Америку.

На виставці будуть представлені роботи Народної Артистки України, лауреата Шевченківської Премії Лариси Кадочнікової, художників Ольги Адам, Вікторії Стецишин, Альони Яремчук, Віктора і Наталії Проданчук, Анни Яновської, Ірини Федоренко, фотографа Євгена Зінченко.

За інформацією організаторів, у Іраку і України є дві схожі проблеми — обидві країни знаходяться в перманентному стані воєн тривалий час, обидві країни втягнуті в конфлікт між Америкою і Росією, а також обидві держави мають через це не дуже добрий імідж на міжнародній арені. Але в Іраку є люди, які поза політикою, які хочуть жити і робити мистецтво, хочуть миру і щастя своїй країні і роблять все для цього в своїй країні і за її межами. Налагодження творчих контактів між нашими двома країнами буде гарним прикладом культурної дипломатії, яка стане резонансною подією і покладе початок для подальшої плідної співпраці.

25.05.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *