У Львові відкрилась виставка експериментального металу Петра Грицюка

У PM Gallery (Коперника, 17) відкрилась виставка експериментального металу Петра Грицюка.

Проєкт складається з трьох окремих частин («Прагнення до іншого», «Маніпуляції інформацією» та «Фрагменти»), що в комплексі демонструють еволюцію художнього пошуку та водночас стилістичну єдність. До експозиції увійшли експериментальні роботи над якими автор працював два останні роки: кінетичні інсталяції з використанням складних технологічних прийомів, модульні пласти із нержавіючої сталі з оптичними ефектами, незвичні металеві об’єкти, поєднані із відео-артом.

petrohrytsiuk_pmgallery11

Роботи митця наповнені філософією, його роздумами про мистецькі можливості матеріалу та справжності чи абсурдності наших взаємодій з віртуальним світом.

На відкритті виставки виступили доктори мистецтвознавства Шмагало Ростислав Тарасович та Голубець Орест Михайлович.

petrohrytsiuk_pmgallery7

З міркувань безпеки, одна з інсталяцій виставки буде функціонувати щочетверга та щоп’ятниці з 15:00 та щосуботи протягом дня.

Петро Грицюк народився у 1992 році на Івано-Франківщині. Живе і працює у Львові.
У 2017 році закінчив кафедру художнього металу Львівської національної академії мистецтв. Станом на сьогодні навчається в аспірантурі ЛНАМ.

petrohrytsiuk_pmgallery5

Призер конкурсу «Срібний мольберт» (м. Ужгород, 2017 р.), переможець Першої премії Анатолія Криволапа у номінації «Пластичне мистецтво» (м. Київ, 2017), призер конкурсу сучасного візуального мистецтва ім. Натана Альтмана (м. Вінниця, 2018) — ІІ премія за експериментальний проект «Тунелі». Автор персональних виставок («НАПИСАНЕ», галерея ЛНАМ, м. Львів, 2017; виставка резиденції «Великий перевіз», м. Ужгород, 2017) та учасник численних колективних проектів в Україні та за кордоном.

Напрямки творчих зацікавлень: сучасна скульптура, інсталяція, експериментальний  художній метал, кінетичні об’єкти.

Запрошуємо! Виставка у PM Gallery триватиме до 15 грудня включно.

02.12.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *