У «Halom» відкривається виставка київського художника-аутсайдера Микити Сторожкова

У Київському Єврейському общинному центрі «Халом» (Казимира Малевича 86 о), 4 жовтня відбудеться відкриття виставки «Таємничість символів», незвичайного українського художника, представника українського аутсайдерського мистецтва Микити Сторожкова. Глядачі зможуть побачити два десятки графічних та живописних робіт, які художник створив протягом останніх років.

Фрагмент експозиції «Таємничість символів» Микити Сторожкова у Київському Єврейському общинному центрі «Халом»

Микита Сторожков / Фото: artslooker.com

Микита Сторожков / Фото: artslooker.сom

Микита Сторожков – представник українського Art Brut, він малює загадкові символи-коди схожі на древнє письмо. Художник пише свої роботи на полотні та картоні гелевими кульковими ручками та акриловими маркерами. Деталізація його фігур, шрифтів та візерунків, змушує глядача поринути у своїх роздумах і шукати відповідь на питання, що митець хоче показати та яку інформацію він, можливо зашифрував у своїх незвичайних творах. Варто зауважити, що Сторожков не отримав академічної художньої освіти, а також зовсім майже не вміє писати та читати.

Микита Сторожков, "Річка", 2017 / Фото: artslooker.com

Микита Сторожков, «Річка», 2017 / Фото: artslooker.com

Одна із його робіт, яку можна буде побачити на виставці називається «Річка», за словами художника, він зобразив затоплену територію на африканському континенті, яка опинилася під водою через підняття рівня води в океані. Ліворуч на картині Микита зобразив у своєму стилі обличчя африканської людини, яке наполовину затоплене (стерте), маючи на увазі, що через глобальне потепління, в якому винна глобалізація, можуть зникнути окремі території, та люди, які їх населяють.

Відкриття 4 жовтня о 18.00. Виставку можна відвідати до 1 листопада 2018 року. Вхід вільний.

30.09.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *