Сучасне закарпатське мистецтво прикрасить столичний центр

У столичному виставковому центрі «Музей історії міста Києва» за підтримки культурно-мистецької фундації Brovdi Art відкриється колективний проект сучасного закарпатського мистецтва під назвою «Прощавай, Слово!..». У ньому беруть участь художники, які представляють напрями сучасного мистецтва найзахіднішого регіону України.

За словами організаторів, «Прощавай, Слово!...» – проект, що стосується питань еволюційних процесів як у рамках традиційної школи, так і за її межами. Дискурс між комунікацією та інформацією, практика усамітнення та відмова від менторства, рух у напрямі нової чуттєвості в контексті глобальних мереж – основна тема творчого дослідження. Зміни, що відбуваються протягом останніх десятиліть у закарпатському мистецтві, впливають на його сучасне обличчя та сферу уваги.

 

Непростий історичний досвід прикордонних територій та когнітивних дисонансів, пережитих за роки незалежності разом із країною, став основою для відстороненого споглядання світу, недовіри до слова, усвідомленого прискіпливого розмежування між інформацією та комунікацією, яким мистецтво підпорядковане у принципі. Експозиція, на якій буде представлено живопис, графіку, фотографії, об’єкти та інсталяції, триватиме з 4 по 22 травня 2018 року включно.

24.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *