PinchukArtCentre презентує "болючі" роботи українських художників

УPinchukArtCentre відкриється довгоочікувана виставка 20-ти номінантів 5-го конкурсу на здобуття Премії для українських художників у віці до 35 років. В експозиції представлять твори молодих художників з усіх регіонів України, які розкривають широкий діапазон тем. Відомо, що деякі з митців працюють з суспільно-політичними наративами нашої держави, як країни, де відбувається збройний конфлікт, і досліджують його вплив на її громадян. Інші - досліджують самих себе, працюючи з матеріалом, формою і медіа. Третя загальна тема - пошук, спрямований в майбутнє, а також створення утопій.



Як прокоментував арт-директор центру: "П'ятим конкурсом ми відзначаємо десяту річницю Премії PinchukArtCentre, яка надає підтримку і створює можливості для нового покоління українських художників. Після багатьох років і великої кількості художників, з якими ми працювали, я можу тільки з гордістю спостерігати появу радикально нового покоління художників, які виходять на арт-сцену. Їх переживання, мова, теми - різні. Вони проголошують новий спосіб мислення і показують, яким може бути українське мистецтво в майбутньому".

Організатори зазначають, що переможці будуть оголошені на церемонії нагородження, яка відбудеться в Києві в квітні поточного року. Міжнародне журі призначить головну премію в розмірі 250 000 гривень, а також дві спеціальні премії - по 60 000 гривень. Крім того, переможці зможуть пройти стажування в майстернях провідних художників світу. Також володар головної премії автоматично буде включений в шорт-лист Future Generation Art Prize 2019 - міжнародної премії для молодих художників, заснованої Фондом Віктора Пінчука в 2009 році. Нагадуємо, що захід відбудеться 24 лютого. 

23.02.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *