Олексій Іванюк покаже новий «Realism»

20 березня, у середу, о 18.30 у просторі Mironova Foundation відбудеться відкриття виставки Іванюк Олексій (Ivaniuk Olexiy) «Realism». Класичний жанр живопису –пейзаж художник представить крізь призму нових художніх та експозиційних досліджень.

В основі проекту лежить спостереження за різними станами пейзажу та його емоційний вплив на свідомість глядача. Realism Олексія Іванюка – це тонке балансування між уявою та реальністю, між фігуративом та абстракцією, між емоцією та спогляданням. Адже пейзаж, на думку автора, це в першу чергу унікальне тональне сполучення чуттєво-емоційних хвиль.

Саме тому у нових роботах художник ніби спрощує художній образ краєвиду. Відкидає деталі, очищує від усього зайвого, переводить пейзаж в абстрактну, майже супрематичну площину геометричних фігур та насичених колористичних плям. Але таке спрощення оманливе. За ним — особливий авторський стиль, бажання створити систему власного світогляду, передати чуттєвість та чистоту гармонії.

54516189_2030220847277431_2426582472708849664_n

Драматична мова масштабних картин, інтенсивна колористична напруженість панно, ніби зітканного з емоцій та передчуттів, заперечує будь-який декоративізм, перетворюючись на потужну симфонію злиття творчої сили людини і природи.

«Основна ідея моєї роботи полягає у створенні широкоформатного сучасного абстрактного пейзажу без особливих деталей. Там, де інтенсивність і насиченість кольору збільшать вплив на глядача і розширяться межі сприйняття класичного пейзажу»,- розповів Олексій Іванюк.

 

 

11.03.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *