Наталя Корф-Іванюк представить новий проект «Килим», зафіксувавши історію в символах

Київська галерея Triptych: Global Arts Workshop представляє нову серію живописних полотен Наталії Корф-Іванюк «Kилим», що черпає натхнення в народних мотивах прадавнього мистецтва пряжі. Презентація проекту відбудеться 14 грудня о 19.00. В експозиції будуть представлені живописні твори, графічні, а також фото роботи.

Народний килим, створений безіменним майстром, шліфувався з роду до роду без академічних шкіл і вчителів. І є, одним з типових племінних та родових мистецтв на планеті.

Килим це ціла епоха, його утилітарну функцію важко оцінити. Але разом з тим, у сучасному вимірі, килим поступово втрачає свою актуальність. Символ «розкішного життя» перетворюється в елемент нарочитої помпезності.

За словами художниці, ідея проекту виникла під час перебування на резиденції «Великий перевіз». Квітуча багатобарвна природа була постійним джерелом натхнення.

Даний живописний проект трансформує архаїчні форми у витвір сучасного мистецтва. Тим самим створюючи заміну сформованих стереотипів сприйняття килима в просторі, не як елемент «для покриття архітектурних площин в приміщенні», а як окремий образ, художній твір, приклад сучасного мистецтва. Глядач отримує можливість відчути ту саму атмосферу автентики, доторкнутись до архаїчної спадщини роду, пригадати образ знайомий з дитинства, але вже в іншому форматі, який пропонує сам художник.

«Мій килим, це не просто гра кольору на площині – це історія зафіксована в символах і знаках.», — говорить художниця Наталя Корф-Іванюк.

14.12.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *