Наталія Корф-Іванюк покаже новий проект «LIFE. STILL. LIFE.»

«Художник  може сказати все за допомогою квітів…» Едуард Мане

5 вересня в арт-просторі Mironova Foundation буде презентовано проект Наталії Корф-Іванюк LIFE. STILL. LIFE. У новій серії художниця переосмислює жанр натюрморту, доповнюючи його новими ритмами, кольорами та авторською експресивною манерою.

Саме квіткові натюрморти останніх років життя Мане стали темою для нової живописної серії LIFE. STILL. LIFE. Будучи тяжко хворим, після нечастих візитів друзів, Мане писав невеликі за розміром натюрморти із подарованих квітів. Саме ці скромні букети 1880-х років дивують своєю чистотою, відвертістю, невимушеною пластикою, глибиною простору. Тема «memento mori» (пам’ятай про смерть) завжди звучала в натюрмортах Мане. Кожна квітка ніби нагадує нам про неминучий перехід у вічність.

Вивчаючи та переосмислюючи майстра, художниця створила принципово новий монументальний натюрморт. На противагу фатальним образам в роботах Мане, полотна Корф-Іванюк наповнені відвертістю кольору, багатим і складним ритмом ліній. Автору вдалося розширити площину завдяки експресивній манері письма, не втративши при цьому первісну філософію та невимушену відвертість у відчутті природи. Hові роботи, хоч і виконані у традиційній манері, проте наповнені жагою до життя та життєстверджувальною вітальністю.

Наталія Корф-Іванюк, художниця:

«Це моя присвята так довго не визнаному генію, моя спроба дати «другий шанс» традиційним ідеям. Я прагну змінити горезвісну парадигму образу «мертвої натури», прагну нового гасла: Life.Still.Life!  Життя. Як і раніше. Життя».

Масштабні живописні полотна будуть доповнені авторською інсталяцією, яка створена спеціально для проекту LIFE. STILL. LIFE., а також спеціальним музичним супроводом – класична музика в сучасній обробці.

Тетяна Міронова, засновниця Mironova Foundation: 

«Мене як глядача вразило, як  Наталія Корф-Іванюк за допомогою нових художніх засобів переосмислює класичні жанри, не втрачаючи при цьому авторську манеру письма та художню естетику твору. Не перестаю повторювати, що сучасний живопис стає витвором мистецтва тільки тоді, коли в ньому присутня ідея, професіоналізм та художня естетика».

Відкриття проекту: 5 вересня о 19:00 

Mironova Foundation 

Київ, провулок Лаврський, 9 

30.08.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *