Масштабні дзеркальні інсталяції психічно хворої художниці Яйоі Кузама представлять у Нью-Йорку

Менше ніж через місяць після того, як Яйоі Кузама відкрила музей в Токіо, з'явилися новини, що авангардна японська художниця привезе до Нью-Йорку свої відомі кімнати з безкінечними дзеркалами. Робота Кузами буле в центрі уваги двох паралельних виставок, які відкриваються у галереї Девіда Цвірнера 2 листопада. Експозицію «Festival of Life» представлять в галереї "Челсі", а друга виставка «Infinity Nets» відкриє свої двері в нещодавно відкритій галереї Цвірнера на Верхньому Іст-Сайді. Виставка Кусами представить 66 картин із серії "Моя вічна душа", великомасштабні кольорові скульптури і. звичайно, знамениті яскраві горошини.

Дві кімнати «Infinity Mirror» встановлять і в галереї "Челсі" Відомі в Інстаграм кімнати безкінечності стануть зіркою подвійних шоу. Повністю інтерактивні, кімнати покриті зеркалами зі всіх сторін; одні з них будуть доступні для перегляду тільки через вічко, в той час як інші запросять глядачів увйти та оглянути їх зсередини.

Акценти, такі як кульки з нержавіючої сталі, підвішені до стелі і розкидані по підлозі, створюють відчуття безкінечності. Кусама мріяла про створення унікальних кімнат ще з 1960-х років. сбогодні її постійні інсталяції презентують по всьому світу, в тому числі у Музеї матрацної фабрики Піттсбурга, Музеї сучасного мистецтва "Луізіана" в Данії  та The Broad  у Лос-Анджелесі.

Ukraine Art News рекомендує:

АКВАРЕЛЬНЫЕ КАРТИНЫ-ЭКСКУРСИИ РИЧАРДА МАКНЕЙЛА ЗАСТАВЛЯЮТ ЗАБЫТЬ О ВРЕМЕНИ

ГЕОМЕТРИЧЕСКИЕ АБСТРАКЦИИ В ФОТО РАБОТАХ ВИКТОРИИ СИМЕР

 

 

 

 
26.10.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *