Юлія Полякова покаже жіночі образи різних віросповіданнь

У Музеї історії Києва 14 листопада київська художниця Юлія Полякова представить новий проект «Релігія- опіум для народу». В експозиції буде показано 15 полотен і 3 графічні мініатюри, на яких зображений пантеон жіночих образів з різних релігій. Усі роботи виконані у мішаній техніці, повідомляє  ArtsLooker.

Надихаючись подорожами до країн з різним віросповіданням та взявши за основу найбільш розповсюджені стереотипи та образи, була створена серія робіт «Релігія- опіум для народу». Ці полотна – бачення автором паралельного світу, де боги та богині різних релігій спілкуються між собою, живуть у мирі та гармонії на відміну від деколи занадто фанатичних людей.

«У наш час мало що змінилося, змінилися тільки імена самих божеств.
Релігій зараз є велика кількість: якісь нові як Каббала, якісь давні як Індуїзм чи Мусульманство, забуті як культ Сонця, а якісь взагалі зниклі як Друїдизм. Навіть Коммунізм можно вважати релігією за такими показниками як наявність «месії», «священної книги», та обіцянки «раю». Усі ці вірування об‘єднує одне — вони всі мають Богів. Немає достовірних доказів щодо існування останніх, але їх візуальні образи часто зустрічаются у світовій літературі та мистецтві, при чому детальні описання того чи іншого божества можно знайти навіть у Вікіпедії», — розповідає художниця.

08.11.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *