Яскраві колажі Сергія Святченка прикрасять вітрини MagasinduNord

У рамках святкування 150-річного ювілею найбільшого універсального магазину країни MagasinduNord у Копенгагені українсько-данського художника Сергія Святченка запросили для створення художніх вітрин за матеріалами історичного фотоархіву з музею MagasinduNord. Сергій Святченко – художник зі світовим іменем, його роботи неодноразово експонувалися на персональних і колективних виставках у багатьох європейських країнах, а також у США й Канаді. Майстер створив інтернет-проект CloseUp&Private, в основу якого були покладені нові принципи фотографії та сучасний погляд на стиль, моду й класичні деталі в одязі.

Проект набув широкого розголосу й привернув увагу деяких всесвітньо відомих фірм одягу та журналів мод. Вибір Святченка як художника для створення й реалізації художнього проекту на матеріалі фотоархіву MagasinduNord не є випадковим. Святченко – одна з найпомітніших фігур у царині сучасного колажного мистецтва. У серії колажів LESS-collage Сергій створив свою власну, особливо виразну колажну мову, за допомогою якої він долає звичні кордони й встановлює зв’язок між поп-культурою й політикою, особистою пам’яттю й колективною історією, науковими уявленнями й образними реаліями з фантазій і сновидінь. Колажі в серії LESS зазвичай складаються лише з двох-трьох елементів на яскравому однобарвному тлі, яким підсилюється виразність композиції.

Мистецтво, на думку автора, повинно бути інтегрованим у реальне життя. Робота над художнім осмисленням матеріалів фотоархіву MagasinduNord надала митцю ще одну рідкісну можливість донести до найширшого глядацького загалу свої творчі ідеї. На вернісажі гості мали можливість зустрітися з художником, отримати його автограф на одному з 5 ексклюзивних художніх плакатів і випити келих ігристого. Виставка триватиме по 30 квітня 2018 включно.

17.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *