В Ужгороді запроваджують проєкт реабілітації поранених бійців ЗСУ через мистецтво

Фаховий коледж мистецтв ім. А.Ерделі Закарпатської академії мистецтв запроваджує проєкт реабілітації  поранених бійців ЗСУ через арт-терапію.

Суть проекту полягає в тому, що люди, які пройшли через реалії війни і проходили фізичну реабілітацію, також потребують емоційного перезавантаження і в цьому їм допомагає арт-терапія. Це також дасть змогу  відкрити в собі нові таланти, почати малювати, більше творчо підходити до життя, побачити його в інших кольорах.

Роботи поранених захисників будуть продаватися на виставках в Україні та за кордоном. За виручені кошти можна буде придбати все необхідне на фронт, допомогти захисникам щонайшвидше одужати.

Сьогодні арт-терапія має численні форми і варіації, цю методику роботи використовують психотерапевти, клінічні психологи і педагоги-психологи. Як терапевтичний метод, арт-терапія з’явилася в середині минулого століття, коли закінчилася ІІ Світова війна. Але арт-терапія використовується багатьма людьми самостійно, а не тільки як метод корекції емоційних станів, тих чи інших відхилень у психіці та поведінці. Багато хто вважає це заняття своїм хобі, займаючись арт-терапією в домашніх умовах.

Основні завдання, які дозволяє вирішити арт-терапія:

  • допомогти людині висловити свої переживання за допомогою тієї або іншої арт-техніки;
  • допомогти впоратися з фобіями та панічними атаками;
  • навчити людину опрацьовувати негативні емоції, формувати  стресостійкість через освоєння релаксаційних технік;
  • сприяти гармонізації взаємин людини з оточуючими, колегами, членами сім’ї;
  • розвивати креативність та вміння нестандартно мислити;
  • формувати естетичний смак.

Фаховий коледж мистецтв ім. А.Ерделі Закарпатської академії мистецтв має намір використовувати такі види арт-терапії:

  1. Образотворчі техніки арт-терапії. До цього виду відносяться всі техніки, які пов’язані з малюванням.  У процесі створення малюнка знаходить вихід власне «Я» індивіда. Також важливим є вплив кольору на людину та є способом вираження її емоцій.
  2. Глинотерапія. За визначенням психотерапевтів, глина – це найкращий матеріал для арт-терапії. Ліплення підвищує впевненість у собі, розвиває творчі здібності, вчить людину йти на компроміс у суперечці, допомагає індивіду забути образи і налагодити стосунки з близькими.
  3. Паперопластика, квілінг, орігамі, аплікація. Ці види творчості задіють нервові закінчення, що знаходяться в кінчиках пальців. Такі заняття мають позитивну дію на нервову систему, допомагають нормалізувати емоційний фон.

Фаховий коледж мистецтв ім. А.Ерделі Закарпатської академії мистецтв запрошує до співпраці волонтерів, психологів, психотерапевтів та всіх небайдужих до співпраці.

Адреса – Закарпатська обл., м. Ужгород, вул. Минайська, 38/80

 
05.06.2023


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *