В Україні поновив свою діяльність журнал про сучасне мистецтво «Арт-курсив»

25 травня, у бізнес-центрі Торонто-Київ в межах програми лекторію Kyiv Art Week відбудеться презентація оновленого видання «Арт-курсив».

«Арт-курсив», заснований ще у 2009 році на базі ІПСМ НАМ України, має на меті популяризацію мистецтвознавчої думки. Його просвітницька місія полягає у демократичному та доступному висвітленні наукової аналітики, авторських досліджень тощо. Відтак часопис став прикладом успішної реалізації популярного, власне публічного критичного простору для рефлексії про те, що відбувається із українським мистецтвом в Україні та поза її межами. На жаль, під впливом несприятливих зовнішніх чинників робота часопису припинилась у 2011 році, зберігши за собою лакуну якісного дискурсивного поля для дослідження тенденцій та реалій сучасної української культури.

Оновлений журнал збирає погляди теоретиків та практиків культури на багатоаспектні явища у галузях музики, театру, кіно, літератури та візуального мистецтва.

«Ми повертаємося в український арт-простір у якості дискусійного майданчика, платформи для обміну думками, у якості дайджесту найважливіших мистецьких подій країни й світу, вісника найсучасніших арт-тенденцій. Новий формат дозволить висвітлювати найважливіші культурні феномени та події у момент їх становлення, отже наші читачі завжди перебуватимуть у самому вирі мистецького життя», – коментує головний редактор видання Роксана Рублевська.

Перший випуск присвячено темі відродження журналу та арт-світу загалом. У часопису ви зможете прочитати про історію українського мистецтва, нотатки з-за куліс театрів, огляд подій локальних та зарубіжних інституцій, глобальні тенденції у розвитку галерей,  ярмарків та інше. Також шукайте у номері матеріал про книги доби авангарду й розлогий коментар Віктора Сидоренка щодо заснування ІПСМ.

Важливо, що вісник не є комерційним проектом, з ним можна ознайомитися у музеях, галереях, культурних центрах, креативних просторах та арт-кафе. Серед місць розповсюдження: Voloshyn Gallery, Національний музей Тараса Шевченка, бібліотека bOtaN, Український Культурний Фонд, Книгарня Є на Лисенка, Кафе Хармс, музей Ханенків, Аукціонний дім Золотое Сечение, Pinchuk Art Center, М17 Art Center, видавництво Art Huss, Invogue Art, Dzyga, готель Holiday Inn, Мистецький Арсенал, Naked Room, тощо.

21.05.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *