Перший у світі комікс про борщ зʼявиться в Україні

У липні в Україні видадуть комікс про борщ. Про це розповіла авторка книжки, письменниця Євгенія Кузнєцова у своєму Facebook.

"Перший у світі комікс про борщ! Історія вкладена в діалоги і пригоди героїв (пригоди, як я люблю, без гостросюжетності)", – написала вона.

Книжку проілюструвала художниця Софія Сулій.

За словами Кузнєцової, написати комікс "Коротка історія українського борщу" їй запропонували ще рік тому і для неї це був перший досвід написання мальописного сценарію.

борщ комікс
Сторінки до коміксу про борщ. Колаж Суспільне Культура, скрішоти із сайту vydavnytstvo.com/

"Хай ти пʼєш лавандовий раф і замовляєш додому суші, все одно, якщо в грудях твоїх тріпоче українське серце, у тебе виникне потреба зварити справжній борщ. Саме так сталося із Андрієм – простим хлопцем, який гідно прийняв борщевиклик", – йдеться у анотації.

З друку комікс чекають орієнтовно на початку липня. А на сайту видавництва "Видавництво" його уже можна передзамовити.

Борщ в ЮНЕСКО

У 2022 році елемент "Культура приготування українського борщу" було внесено до "Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує негайної охорони".

"Битва за борщ була розпочата ще до війни. І скільки б Маша Захарова не розповідала, що "книги з кулінарії заборонялися, а рецепт страви тримали в таємниці та забороняли готувати" і взагалі наш борщ – це "прояв екстремізму та нацизму", цей "прояв екстремізму" тепер офіційно український, і офіційно під охороною ЮНЕСКО", – повідомив тоді міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

 

 
27.05.2023


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *